15 July 2012
Üks juba vana lugu:
Taimede kuivatamine ja hoidiste valmistamine on olnud minu hobi sealtmaalt kui ennast mäletan.
Olustvere hoidistemessil olin 2010 aastal vist II korda.
Küllap valmistusin selleks siis põhjalikumalt, et see leidis ka Külaliikumine Kodukant leheküljel kajastamist.
Vaata:
http://www.kodukant.ee/index.php?id=103977
Siit leiad retsepte hoidistest, mida sai maitsta 2010.a. hoidistemessil, mis toimus Olustvere leivakojas 25.septembril ja mida korraldasid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool ning Eesti Külaliikumine Kodukant.
Vürtsikas tomatikaste küüslaugu ja kuuseriisikatega
Kaie Altmets – Koigi vald, Järvamaa
2 kg tomateid
1 suur küüslauk
0,5 kg seeni
Soola, suhkrut, pipart, äädikat maitse järgi
Koorin tomatid (kastan kuuma vette ja eemaldan koore), lõikan 4 osaks
Toored kuuseriisikad tükeldan, maitsestan, keedan 15 -20 min
Keema, keemise lõpupoole lisan küüslaugu, kõige lõpus äädikat
Kuumalt purki
Vürtsikas kõrvitsa- selleri kaste
Kaie Altmets – Koigi vald, Järvamaa
2 kg kõrvitsat
100 g sellerit
1 suur küüslauk
Soola, suhkrut, pipart, kõige lõpus kui on kõik keenud ühtllaseks massiks, äädikat maitse järgi
Kõrvitsad tükkidena potti keema, alla 1 klaas vett
Keeedan 15 min, lisan tükeldatiud selleri, keedan 15 min, lisan küüslaugu
Lisan kõik maitseained
Jahutada, et saaks köögikombainuis purustada või läbi sõela ajada
Kuumutada üle ja purkidesse
Kuivatatud kõrvitslaastud - 2010 Ahhaa hoidiste II koht
Kaie Altmets – Koigi vald, Järvamaa
Kõrvitsaviilud kaheks minutiks suhkruvette ning siis sõelal nõrutada. Seejärel ahju kuivama.
See retsept koos mõningate lisanditega on avaldatud Maalehe raamatus "Kodused hoidised" lk. 162
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment