15 July 2012

Üks juba vana lugu:

Taimede kuivatamine ja hoidiste valmistamine on olnud minu hobi sealtmaalt kui ennast mäletan. Olustvere hoidistemessil olin 2010 aastal vist II korda. Küllap valmistusin selleks siis põhjalikumalt, et see leidis ka Külaliikumine Kodukant leheküljel kajastamist. Vaata: http://www.kodukant.ee/index.php?id=103977 Siit leiad retsepte hoidistest, mida sai maitsta 2010.a. hoidistemessil, mis toimus Olustvere leivakojas 25.septembril ja mida korraldasid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool ning Eesti Külaliikumine Kodukant. Vürtsikas tomatikaste küüslaugu ja kuuseriisikatega Kaie Altmets – Koigi vald, Järvamaa 2 kg tomateid 1 suur küüslauk 0,5 kg seeni Soola, suhkrut, pipart, äädikat maitse järgi Koorin tomatid (kastan kuuma vette ja eemaldan koore), lõikan 4 osaks Toored kuuseriisikad tükeldan, maitsestan, keedan 15 -20 min Keema, keemise lõpupoole lisan küüslaugu, kõige lõpus äädikat Kuumalt purki Vürtsikas kõrvitsa- selleri kaste Kaie Altmets – Koigi vald, Järvamaa 2 kg kõrvitsat 100 g sellerit 1 suur küüslauk Soola, suhkrut, pipart, kõige lõpus kui on kõik keenud ühtllaseks massiks, äädikat maitse järgi Kõrvitsad tükkidena potti keema, alla 1 klaas vett Keeedan 15 min, lisan tükeldatiud selleri, keedan 15 min, lisan küüslaugu Lisan kõik maitseained Jahutada, et saaks köögikombainuis purustada või läbi sõela ajada Kuumutada üle ja purkidesse Kuivatatud kõrvitslaastud - 2010 Ahhaa hoidiste II koht Kaie Altmets – Koigi vald, Järvamaa Kõrvitsaviilud kaheks minutiks suhkruvette ning siis sõelal nõrutada. Seejärel ahju kuivama. See retsept koos mõningate lisanditega on avaldatud Maalehe raamatus "Kodused hoidised" lk. 162

No comments:

Post a Comment